WalktosurVIEve

Stichting Ginkgo Parkstad doneert
€ 32.000,- aan MUMC+ en THHP

Onlangs werd in het Stadspark Kerkrade de eerste WalktosurVIEve georganiseerd, een weekend-wandelevenement waarbij o.a. geld wordt ingezameld om het onderzoek naar de bestrijding van kanker te ondersteunen binnen de eigen regio.

Vrijdag 27 oktober jl. was het dan zover. Onder het toeziend oog van de Health Foundation Limburg, het onderzoeksteam voor de EnCoRe-studie (Energie voor het leven na ColoRectaalkanker, opgezet in het MUMC+), de directeur en vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Parkstad werd bekend welk bedrag was opgehaald tijdens de WalktosurVIEve in juni. Daarna werden beide cheques met daarop de fantastische bedragen van resp. €26.000 (MUMC+) en €6.500 (THHP) overhandigd door Marcel Michiels, Loek Weelen en Winnie Weelen namens Stichting GinkGo Parkstad. Het werd een feestelijke aangelegenheid.

We zijn ontzettend trots op dit mooie resultaat, aldus Marcel Michiels, voorzitter. Een blije Ineke Griede, directeur HFL nam de cheque in ontvangst en benadrukte nogmaals het belang van wetenschappelijk onderzoek naar kanker. De kans op kanker is inmiddels toegenomen naar 1 op de 2 Nederlanders, aldus Ineke. De stijging is grotendeels toe te schrijven aan een hogere levensverwachting.

Ook Armand Winthagen nam bijzonder verheugd de cheque in ontvangst en gaf aan dat de gelden benut zullen worden voor optimale ondersteuning en begeleiding van de gasten van het Toon Hermans Huis Parkstad.

Wij willen nogmaals onze warme dank uitspreken voor alle vorm van hulp, meedenken en flexibiliteit en verder aan iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan de WalktosurVIEve.

SAMEN hebben we er iets moois van gemaakt en hopelijk tot in 2025!