Evenement

Zaterdag 21 & Zondag 22 juni 2025

Stadspark Kerkrade
Koningsweg, 6461 AA Kerkrade

De WalktosurVIEve is een wandelevenement van en door Stichting GinkGo Parkstad georganiseerd. Als locatie is gekozen voor het fraaie, sfeervolle Stadspark in hartje Kerkrade, waar natuur, leven en bewegen (= VIE) samenkomen.

Op zaterdag 21 en zondag 22 juni 2025 is het Stadspark een ontmoetingsplek waar we tijdens een wandelestafette samen met lotgenoten stilstaan bij kanker, troost geven èn samen het leven vieren. Tijdens het evenement lopen teams van minimaal 15 deelnemers in teamverband en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand wandelt. De teams laten zich hiervoor sponsoren voor het goede doel. Maar ook de individuele wandelaar is van harte welkom.

Omdat wij het van belang vinden dat gezondheid onlosmakelijk verbonden is met kanker, gaan wij samenwerken met lokale sportverenigingen en is er voldoende aandacht voor gezonde leefstijlgewoonten en voeding.

Er worden ook basisscholen meegenomen om hen te enthousiasmeren mee te doen met een gesponsorde Kinderloop als onderdeel van onze WalktosurVIEve.

Indrukwekkende momenten, een gezellige braderie, diverse activiteiten en een muzikale omlijsting, zorgen ervoor dat het voor bezoekers en deelnemers een onvergetelijk weekend is. Openheid, saamhorigheid en eensgezindheid staan centraal en maken van de WalktosurVIEve een evenement dat niemand onberoerd zal laten.

Stadspark Kerkrade

Waterpartijen, kunst, een hertenweide, een speeltuin vind je allemaal in de groene omgeving van het Stadspark Kerkrade. En dan te bedenken dat hier aan het begin van de twintigste eeuw een stortplaats lag met de Niersprink beek! Het park is in de jaren vijftig aangelegd bovenop de voormalige vuilstort, die voor het grote hoogteverschil zorgde. Van oorsprong ligt het park in het dal van de Niersprinkbeek.

Bij de renovatie in 2016 is een waterloop teruggekomen in het park. Sta even stil bij de bijzondere kunstuitingen die je op je pad tegenkomt. Zo kun je onderweg gedichten van bekende Limburgse dichters lezen, waaronder enkele in het karakteristieke Kerkraadse dialect. Geniet ook van de fraaie standbeelden, die onderdeel uitmaken van een uitgebreide collectie die de openbare ruimte van Kerkrade siert.

Het stadspark is gelegen aan de Koningsweg te Kerkrade centrum. Grenzend aan de Koningsweg – Niersprinkstraat en Heiweide. Het stadspark wordt jaarlijks gebruikt voor diverse evenementen.

ONTMOETEN

Onder een warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn -onze eregasten- samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de opening laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is.

STILTE

Als de avond valt, is het park intiem verlicht en met honderden lichtjes steunen we elkaar, herdenken we hen die overleden zijn aan kanker en bieden we troost aan hen die het nodig hebben.

FEEST

Op zondag lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun shirts de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald en zullen cheques worden overhandigd aan diverse instanties

Mobiliteit

Het stadspark is bereikbaar via de A76 zowel uit noordelijke als zuidelijke richting. Vervolgens via de N281 tot afrit Kerkrade/Simpelveld of tot afrit Kerkrade West. Het stadspark ligt vervolgens 3 km verwijderd van de stadsautosnelweg richting centrum Kerkrade.

Het stadspark is ook via de N300 te bereiken.

openbaar vervoer

Op een loopafstand van 5 minuten van het busstation “Oranjeplein” ligt het stadspark. Bij het station komen bussen uit diverse regio’s . Op een loopafstand van 10 minuten ligt zowel treinstation-centrum als treinstation Chèvremont waar elk half uur een trein arriveert en vertrekt.

Parkeermogelijkheden

  • Bezoekers kunnen gebruik maken van:
    Parkeerplaatsen bij de Rodahal
  • Straten in het Erensteinerveld
  • Parkeerplaatsen bij Albert Heijn, O.L. Vrouwestraat
  • Parkeerplaatsen P&R station Kerkrade-centrum
  • Parkeerplaatsen naast Lambertuskerk
  • Parkeerplaatsen Old Hickeryplein

Fietsen, scooters, bromfietsen etc. kunnen in de nabijheid van het stadspark worden gestald. Parkeerplaatsen zijn op een loopafstand van ± 10 minuten.

Deze zijn aangeduid met een geel/blauwe stip. Het stadspark met een rode cirkel.